preskoči na sadržaj

Športska gimnazija Zagreb

Login
Školska knjižnica
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Krešimir Ćosić: Igraj, vjeruj, živi!
Autor: Draženka Rajković Vrdoljak, 12. 12. 2019.

Povodom 71. obljetnice rođenja košarkaškog velikana Krešimira Ćosića u našoj je školi predstavljena njegova autobiografiju “Igraj, vjeruj, živi!” U goste nam je stigla kći Ana Ćosić Pajurin, koja nam je objasnila nastanak knjige te dodala zanimljive detalje iz života izvanserijskog igrača, trenera i čovjeka.


To nije bila samo priča o košarci, nego jedna topla ljudska priča. Pravi život ispričan prve ruke omogućio nam je da shvatimo kako je razmišljao i djelovao. Osim što ga poznajemo kao košarkaša i trenera, sada smo ga upoznali kao književnika i oca. Naša gošća posebno je govorila o važnosti školovanja sportaša.

Našim je učenicima naglasila da ne dopuste da ih zavedu sportski rezultati i tako zanemare obrazovanje. Sam je Ćosić bio svjestan koliko je škola važna te je zapisao u autobiografiji: „Kada bih ponovno mogao birati svoj put, opet bih, naravno, odabrao košarku, ali bih puno više vremena posvetio školi, tj. bio bih sistematičniji. Nema gorega nego kada putuješ svijetom, a od svega uspiješ shvatiti malo ili ništa."

Uz promociju priredili smo izložbu o Krešimiru Ćosiću u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije (HDOFM). Na dopisnicama i poštanskim markama prikazana je retrospektiva njegove igračke i trenerske karijere. Izložba će biti otvorena do kraja siječnja. 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju